Behandling
På Busmottagningen utgår vi från de behov som den unge och hans eller hennes familj och närstående är i behov av.
Ofta finns det tydliga behovsbeskrivningar från föräldrar, familjehemsföräldrar och/socialförvaltningar som god utgångspunkt för planering av insats. Till detta kompletterar vi ofta med kartläggning utifrån våra kompetensområden. Utifrån detta har vi möjlighet att erbjuda specialanpassade insatser.
Våra insatser består ofta av intensiva kontakter där vi i team (ex psykolog och familjeterapeut) arbetar i individuella samtal med den unge, med handledning till föräldrar eller familjehemsföräldrar samt med gemensamma familjesamtal. Träffarna kan äga rum flera gånger i veckan där vi kan arbeta gemensamt hela nätverket parallellt som enskilda insatser kan genomföras. Detta ger ofta bättre förutsättningar för att åstadkomma goda positiva förändringar.
I vissa situationer är det fullt tillräckligt med en insats som mer kan liknas ”klassisk öppenvård” med enskilda kontakter om någon eller några enstaka timmar i veckan medan vi i andra lägen arbetar mer intensivt.
Utformningen av insatsen görs tillsammans med socialförvaltningen och insatsen följs upp och utvärderas gemensamt.
För att nämna några av våra fördjupade specialområden:
TF-KBT, PE, CPP, IAS, KBT, DBT, Martemeo, Incredible years, TMO, TBA, ACT, ERASOR, ÖSBi, GAIN (AR-RSBP) NPF, IHF, Trappan. Vi vet det är många förkortningar – ta kontakt med oss så berättar vi mer.